valmistuksenohjaus IMTool Smartmes Service
< >

SMARTMES Ohjelmistot

SMARTMES on Production Softwaren kehittämä kotimainen ohjelmistoperhe, joka tarjoaa täsmäratkaisuja teollisuusyritysten valmistuksenohjauksen tehtäviin. SMARTMES sisältää useita erilaisia, tiettyyn tehtävään suunniteltuja ohjelmistomoduuleja, joita voidaan käyttää sekä erillisinä ohjelmina että yhdessä, jolloin niistä muodostuu täydellinen, kansainvälisten standardien mukainen valmistuksenohjausjärjestelmä.

SMARTMES-ohjelmien käyttöliittymät on suunniteltu sillä periaatteella, että tärkeimmät ja eniten käytetyt toiminnot on helpoimmin löydettävissä. SMARTMES-ohjelmiston moduulit ovat vakio-ohjelmia, mikä mahdollistaa niiden toimittamisen niin kustannustehokkaasti, että niiden avulla älykkäät valmistuksenohjausjärjestelmät ovat myös pienten ja keskisuurten teollisuusyritysten ulottuvilla.

Hyödyt

Ohjelman avulla voidaan saavuttaa mm. seuraavanlaisia etuja ja hyötyjä:
 • tuotannon henkilökunnan työn tehostuminen
 • raaka-aineiden ja energian käytön tehostuminen
 • laadun paraneminen puoli- tai täysautomaattisen laadunvalvonnan avulla
 • laatujärjestelmän ja viranomaismääräysten noudattaminen seurantajärjestelmän avulla

SMARTMES Tuotanto

SMARTMES-ohjelmisto tarjoaa erilaisia ohjelmistokomponentteja, joiden avulla voidaan automatisoida teollisuusyritysten tuotantoa tehdastasolla.

SMARTMES-ohjelmistojen avulla voidaan toteuttaa täydellinen, kansainvälisiä standardeja noudattava valmistuksenohjausjärjestelmä. Ohjelma sisältää myös useita moduuleita, joita voidaan käyttää itsenäisinä hoitamaan jokin tietty tehtävä.

SMARTMES Huolto

SMARTMES-ohjelmisto sisältää vakio-osia, joiden avulla voidaan automatisoida tehtaan huoltotoimenpiteitä.

Huoltotarkoituksiin tehdyt SMARTMES-ohjelmistot on suunnattu tehtaan oman huolto-osaston avuksi. Ne eivät korvaa huoltomiehiä, vaan ainoastaan helpottavat ja tehostavat heidän työskentelyään.

SMARTMES Laatu

SMARTMES-moduulien avulla voidaan suorittaa laadunvalvontaa täysin automaattisesti tai puoliautomaattisesti.

Automaattinen laadunvalvonta tarkoittaa sitä, että tuotantolinja mittaa jotain suuretta (esimerkiksi elementtien paksuus) ja ohjelmisto kerää näitä mittaustuloksia ennalta määritellyn järjestelmän mukaisesti.

Puoliautomaattisessa laadunvalvonnassa työntekijällä on käytössään tietokonenäyttö, joka pyytää satunnaisin väliajoin mittaamaan tietyn suureen arvon ja syöttämään sen ohjelmalle.

SMARTMES Varasto

Älykkään valmistuksenohjauksen tavoitteena on päästä eroon välivarastoista. Silti tehtaassa tarvitaan usein varastoja ja niiden valvontaan tarvitaan ohjelmia.

SMARTMES-ohjelmistojen avulla voidaan toteuttaa täydellinen, kansainvälisiä standardeja noudattava valmistuksenohjausjärjestelmä. Se sisältää myös moduuleita, joita voidaan käyttää itsenäisinä hoitamaan jokin tietty tehtävä.

Palvelumme

Production Softwaren neuvontapalvelut auttavat teollisuusyrityksiä tekemään onnistuneita ohjelmistohankintoja.

Hyötyjä

Palveluidemme avulla voidaan saavuttaa mm. seuraavanlaisia hyötyjä.
 • tuottavuuden paraneminen
 • kapasiteetin kasvattaminen
 • raaka-aineiden, energian ja veden kulutuksen optimointi
 • laadun paraneminen
 • käytettävyyden paraneminen

Ohjelmistonhankintapalvelu

Palvelu on suunniteltu tilanteeseen, jossa yritys kaipaa apua sopivan ohjelmiston etsimisessä. Sen laajuus on vapaasti valittavissa. Yksinkertaisimmillaan teemme pelkän ohjelmistomäärittelyn tarjouspyyntöä varten, mutta täydellinen ohjelmistohankinta avaimet käteen -periaatteella on myös mahdollista.

Kummassakin tapauksessa palvelu tuo ohjelmistohankintaan lisää selkeyttä ja täsmällisyyttä. Tämä helpottaa hankinnan toteuttamista sekä ohjelmiston ostajan että sen toimittajan kannalta. Kun ohjelmiston toiminta määritellään täsmällisesti jo ennen tarjouksen tekemistä, kummankaan osapuolen ei tarvitse tuhlata aikaa ja rahaa tarpeettomaan työhön.

Myös ohjelmiston toimitusvaihe hoituu helpommin, kuin käytettävissä on täsmällinen määrittely, jota voidaan käyttää sen varmistamiseen, että toimitus vastaa tarjouspyyntöä.

Nykytilakartoitus

Palvelussa käydään tuotanto ja sen järjestelmät läpi sekä yrityksen tasolla että yksittäisen tehtaan kannalta. Lisäksi selvitetään tunnetut kehitystarpeet ja mahdolliset tiedossa olevat muutostarpeet. Tuloksena saadaan suositus koko tehtaan ohjelmistojen ja laitteistojen kehitystarpeista, aikatauluista ja hinnoista sekä tietoa niistä hyödyistä, mitä suunnitelmalla olisi mahdollista saavuttaa.

Uutisia

 • 5.11.2015 Production Softwaren toimitusjohtaja Jari Kukkonen oli haastateltavana Lahden Business Dayn Digitorilla. Lue lisää.
 • 7.9.2015 Production Software esiintyy nousevien tähtien joukossa Nordic Digital Business Summitissa. Lue lisää.
 • 3.9.2015 Production Software on taas mukana Tampereen Alihankintamessuilla. Lue lisää.
 • 23.6.2015 Toimitusjohtaja Jari Kukkosen haastattelu itewikissä. Lue lisää.
 • 23.4.2015 ICTexpo. Virallinen kuva.
 • 22-23.4.2015 Production Software on jälleen mukana ICTexpossa Suomalaisen softan keitaalla. Lue lisää.
 • 20.4.2015 NordBiz-ryhmä kävi analysoimassa Production Softwaren ympäristösertifiointitarpeita. Lue lisää.
 • 25.2.2015 Uutinen Etelä-Suomen Sanomissa. Palveluille tarkoitettu ohjelma ei toimi tehdassalissa. Lue lisää.
 • 16-18.9.2014 Production Software on taas mukana Tampereen Alihankintamessuilla. Lue lisää.

Yrityksestä

Erikoisalamme

Production Softwere keskittyy teollisuusyritysten tietokonejärjestelmien kehittämiseen. Tosin vuosien varrella olemme auttaneet myös monien muidenkin alojen yrityksiä, kuten logistiikka-alaa ja erilaisia palveluyrityksiä. Ohjelmistomme on nimenomaan suunniteltu siten, että ne skaalautuvat helposti sekä suurempien että pienempien yritysten tarpeisiin. Alasta riippumatta palvelumme keskittyvät kuitenkin aina asiakkaidemme tuotantoon ja sen tuottavuuden kehittämiseen. Suoraa vientiä meillä on lähinnä pohjoismaihin ja balttiaan, mutta yhteistyökumppaniemme kautta ohjelmamme ovat levinneet laajemmallekin. Alihankinta 2015 Production Software, teollisuuden oma ohjelmistotalo

Yhteistyökumppaneitamme

Kaikkea ei voi, eikä kannata tehdä itse. Mielestämme verkostoituminen on nykypäivänä suorastaan välttämätöntä hightech-yrityksille. Kaikkein läheisintä yhteistyötä teemme seuraavien verkostojen kanssa: R&D Network Lahti, Langaton Lahti ja Lahti Mechatronics Network

Järjestöjä

Yrityksiä

Yhteystietomme

Sijaintimme

Production Softwaren pääkonttori sijatsee Lahden tiedepuistossa osoitteessa: Production Software Lahden tiedepuisto Niemenkatu 73 15140 Lahti, Suomi

Puhelin ja Sähköposti

Voit soittaa meille: +358-40-581 1333 ja sähköpostia voit lähettää osoitteeseen: info@productionsoftware.fi tai etunimi.sukunimi(at)productionsoftware.fi

Yhteystietomme

Jos sinulla on kysyttävää yrityksestämme, älä epäröi kysyä tällä lomakkeella